Bejelentés


Szervezetfejlesztés - OD Xavér Co Élmény, Reflexió, Belátás, Változás


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Készítse el a team saját filmjét!!!

A Filmes Csapatépítő Tréningünk egy új, népszerű és hatékony alternatívát kínál a céges csapatépítési tréningek piacán.
A tréningre együtt dolgozó csapatokat várunk.
A három napos tréning résztvevői egy kisfilmet készítenek a forgatókönyv megírásától a leforgatott anyag megvágásáig. Tapasztalatunk alapján a kreatív munka sodrása során a résztvevők olyan módon dolgoznak együtt, ahogy a hétköznapokban is. Megjelennek a közös munkavégzés erősségei, gyengeségei, a személyközi kapcsolatok problémái, konfliktusai. Így lehetőség van a filmkészítés után reflektálni arra, mit lehetett volna másként, hogyan ment volna a közös munka hatékonyabban. Ez az a szál, amelyen elindulva eljuthatunk a munkahelyi hétköznapok problémáihoz, és a szükséges változtatásokhoz. A kreatív és örömteli munka után a résztvevők felszabadultabban és őszintébben tudnak arról beszélni, ami a napi munkájukat érinti.

Miben más a filmes tréning, mint a megszokott outdoor tréningek?

Egyrészt abban, hogy az alkotás hihetetlen kreatív energiákat mozdít meg az egyénekben és a csapat egészében. Olyan kreatív erőt, amely a hétköznapi munkában is hasznosul. Az emberek új oldalukról ismerik meg magukat és egymást. Rájönnek, hogy berögzült megoldási módjuk mellett képesek másként látni egy helyzetet, egy problémát. Meglepve tapasztalják, hogy olyan dolgokra is képesek, amit nem is gondoltak volna magukról.

Másrészt a szokásos csapatépítő tréningekhez képest a filmkészítés egy igazi összetett projekt. Sokféle feladatot kell finoman összehangolni, miközben új, ismeretlen helyzetekbe kerülnek a résztvevők. Akkor lesz jó a film, ha a tervezettség, finom összehangoltság, valamint a kreativitás nagyon különböző képességei egyszerre képesek megjelenni a csapatban. Meggyőződésünk szerint e nagyon különböző képességek együttes megjelenése a záloga a sikernek a munka világában is.

Végül fontos eredménye a tréningnek, hogy a csapat a tréning végére elkészíti a saját filmjét (csapatfilm). Miközben a csapat a közös filmen dolgozik, alakítja saját magát, értékeit, identitását is. Egyértelműbb lesz számukra, kik ők, hogyan dolgoznak, miben jobbak, mint riválisaik, mi az ő igazi erősségük. Olyan élményt szereznek magáról a csapatról, amelyben korábban sosem volt részük. Megtapasztalhatják, hogy csapatuk hihetetlen teljesítményre képes. Ráadásul mindez nemcsak egy élmény lesz, hanem lesz a csapat identitásának és teljesítményének egy megfogható, visszanézhető lenyomata is: a film, amit közösen készítettek.

A csoport tagjai a három nap során egy pszichológiai csoportfolyamat és egy izgalmas, filmforgatás résztvevői. A filmes tréning résztvevői a filmkészítés élményével, csoportélménnyel, valamint önismereti élménnyel gazdagodnak, miközben kipróbálhatnak új megoldási módokat, csoportszerepeket, együttműködési formákat.

A filmkészítés élménye
Sokunk gyerekkori álma, hogy egyszer majd csinálunk egy filmet. Legtöbbünkre jellemző, hogy szeretünk játszani és szeretjük fényképezőgéppel, vagy kamerával megörökíteni az általunk fontosnak tartott történéseket.
A Filmes Csapatépítési Tréning résztvevő csoport tagjai játékosan kóstolhatnak bele a filmkészítés minden fázisába (forgatókönyvírás, rendezés, operatőri munka, smink, jelmez, vágás).
A csoport bemelegítése, a csoportfilm-terv kidolgozása, a forgatás, a film utómunkája és a csoport lezárása során a csoport tagjai együtt és külön- külön is vizuális és verbális visszajelzéseket kapnak önmagukról és a csoportról. A csoport és a csoporttagok elé a csoport varázstükör helyett kamerát tart, melynek segítségével a csoporttagok közösen mesélnek el a csoportról és önmagukról egy nagyon fontos történetet.

A csoportfilm alaptörténetét forgatókönyvét a csoport tagjai az előzetes csoportdinamikai játékok és beszélgetés során felvetődő ötletek alapján állítják össze.

A film a képzelet világában játszódik. Bár utalásszerűen megjelennek benne a csapat és az egyének valós konfliktusai, történései, de a film szereplői a képzelet szülöttjei.

Csoportélmény:
A résztvevők a tréning elején a saját, megszokott csoportklímájukkal vannak jelen. A csoporttagok a munkahelyről már ismerik egymást, tudják egymás nevét, erősségeit, gyengeségeit, tisztában vannak a csoportban elfoglalt pozícióikkal és társas viszonyaikkal. A tréning a résztvevőkben tudatosítja a csoportban elfoglalt szerepeket, átláthatóbbá teszi a csoportban zajló folyamatokat. A csoport a filmkészítés során a csoport megszokott teréből belép a filmkészítés virtuális terébe, a csoporttagok belehelyezkednek a filmkészítői és az általuk kitalált filmszínészi szerepekbe. A csoporttagok a filmkészítés során bátrabban jeleníthetnek meg csoportszintű és egyéni problémákat.

Sajátélmény, önismereti élmény:
A tréning során a résztvevők új helyzetekben szerezhetnek tapasztalatot saját magukról, visszajelzéseket kapnak a tréningen megjelenő és a munkahelyi működésükről csapattársaiktól, illetve a filmet visszanézve is árnyaltabb képet kapnak magukról.
A tréning elfogadó hangulata, reflektív közege alkalmas a visszajelzések elfogadására és beépítésére, és arra, hogy változások indulhassanak el a résztvevők személyes működésében is.

A Filmes Csapatépítő Tréning menete:

-Nyitókör, keretek, elvárások megbeszélése
-A csoport bemelegítése, bemutatkozás
-Filmötletek összegyűjtése
-A végleges csoporttörténet kiválasztása
-Forgatókönyv, gyártási terv megírása, a csoporttagok filmes feladatainak tisztázása
-Szereplők kiválasztása
-A film próbái (színészi játék és kameramozgások próbái)
-A Csapatfilm leforgatása (egy forgatási nap a tréning második napján)
-A film forgatott anyagának visszanézése (a leforgatott anyaggal kapcsolatas személyes- és csoportélmények megbeszélése)
-A leforgatott anyag kimuszterelése (a jól sikerült felvételek kiválasztása)
-A film megvágása (a csoporttagok elképzelései alapján egy profi filmvágó szakember összevágja a leforgatott anyagot)
-Az elkészült film bemutatása
-A film megbeszélése (a filmben megjelenő konfliktusok összefüggéseinek verbalizálása a valós csoporthelyzettel)
- Megoldási alternatívák nyújtása a felmerülő egyéni és csoportkonfliktusokra
- Zárókör, a tréning lezárása (a tréning végén minden résztvevő megkapja a Csapatfilmet és a forgatáson készült fotókat tartalmazó DVD lemezt)Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!